Veiliger kruispunt Ninoofsesteenweg-Eikstraat gaat terug open, schepencollege dankt inwoners, handelaars en werklieden

Agentschap Wegen en Verkeer rondt op dinsdag 14 mei de werken af op de Ninoofsesteenweg (N28) aan het kruispunt met de Eikstraat en aan de opgefriste bushalte ‘Pepingen Termeeren’. Daarmee gaat het kruispunt weer open in alle richtingen in de nacht van dinsdag 14/5 op woensdag 15/5.

Nieuwe oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers, toeleidende fietspaden van het kruispunt met de gewestweg naar de Eikstraat en nieuwe punctuele verlichting maken het een stuk veiliger. Bovendien zijn de bushaltes nu toegankelijker dankzij de verhoogde busperrons.

Ook de belijningen worden nog aangebracht, van zodra het weer het toelaat. De aannemer stelt de rijweg open met waarschuwende borden dat de wegmarkering voorlopig nog ontbreekt. De andere wegsignalisatie, ook van de diverse omleidingen, wordt weggenomen in de nacht van dinsdag op woensdag.

“Met de aanpak van dit kruispunt en de inrichting van het Mobipunt staan we weer een stap dichter bij onze modal shift. Deze realisatie stelt de mensen die van en naar Beert komen in staat om veiliger de drukke steenweg over te steken. Zo zijn de bushaltes op het kernnet van de N28 beter bereikbaar en kan men vlotter met de fiets of te voet de bestemming bereiken – zeker wanneer in de nabije toekomst het fietspad in de Eikstraat wordt doorgetrokken. We willen als gemeente onze bewoners en handelaars uitdrukkelijk bedanken voor de wijze waarop ze de ongemakken van de werf de voorbije weken gedragen hebben”, duidt schepen van mobiliteit Saskia Beeckmans.

 

Dank voor werklieden

Als dank voor het goede werk bood het gemeentebestuur de werklieden een fris drankje aan tijdens de laatste werkzaamheden op de werf. “We vergeten maar al te vaak deze werklieden op het terrein, vandaar dat we het passend vonden ook hen te bedanken, samen met de mensen van AWV die de werf begeleidden”, aldus burgemeester Eddy Timmermans.

Wat is er precies veranderd aan het kruispunt?

✅ Nieuwe oversteekplaatsen en een middeneiland

 

✅ Verhoogde en vlot toegankelijke bushaltes in beide richtingen

 

✅ Herinrichting kruispunt met asverschuiving en nieuwe asfaltlaag

 

✅ Nieuwe punctuele verlichting voor betere zichtbaarheid

 

✅ Nieuw Hoppinpunt met Hoppinzuil en fietsenstalling

 

✅ Aansluiting voorzien van oversteekplaatsen op toekomstige fietspaden Eikstraat

Meer informatie op wegenenverkeer.be/pepingen.

 

Voor en na:

Volg ons op