Burgercafés

In oktober 2017 organiseerde LVB – Lijst van de Burger voor de eerste maal drie burgercafés voor de Pepingenaren. Een nooit eerder geziene vorm van participatiepolitiek in onze gemeente!

Op drie verschillende momenten konden burgers de dialoog aangaan met elkaar en met de leden van LVB. Een eerste maal in ’t Schoolhuys in Bogaarden, een tweede keer in Het Dravershof in Pepingen, en tot slot in De Bascule in Bellingen.

Het doel van de burgercafés was om mensen opnieuw inspraak te geven in de Pepingse politiek. Enkel door naar elkaar te luisteren en ideeën uit te wisselen, komen we tot een constructief beleid. Het resultaat van deze drie avonden was een geweldig succes. Bijna 100 originele suggesties en ideeën waarmee wij als LVB aan de slag kunnen om de gemeente iedere dag opnieuw te verbeteren.

De burgercafés waren steeds een aangename mix van gemoedelijke gesprekken met een open geest, een debat met uitgebreide en zeer goed onderbouwde argumenten, en finaal, oprechte betrokkenheid.

Zoals het echte participatiepolitiek beoogt, zullen al deze fantastische ingevingen ook de rode draad vormen van het verkiezingsprogramma van de LVB in oktober 2018. In de toekomst zullen ongetwijfeld meer burgercafés volgen, niet alleen met het oog op de verkiezingen.

 

Enkele van de vele borden vol ideeën. Links in De Bascule, rechts in 't Schoolhuys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

www.lvb-pepingen.be
Ninoofsesteenweg 37
Pepingen
1670

 

© 2006-2018 Alle rechten voorbehouden.

Lijst van de Burger Pepingen