Nieuws

Pepingse
nieuwsberichten

Vanaf 12 februari starten de werken om het kruispunt Ninoofsesteenweg-Eikstraat verkeersveiliger te maken. Dat de geplande omleidingen een verkeerstrechter creëren in de Kareelstraat, zoals de oppositie beweert, moeten we met klem tegenspreken. Men laat bewust een deel van de informatie weg.
De gemeente Pepingen en Infano vzw bereikten een akkoord over de verkoop van de schuur van de Zagerij-site, vlak naast het gemeentehuis. De gemeente en Infano stelden de plannen voor van de nieuwe kinderopvang die er na de renovatie zal gevestigd worden. Deze zal goed zijn voor 36 plaatsen. “We zetten een nieuwe stap naar een volwaardige, moderne kinderopvang en naar een eerste opwaardering voor de omgeving van het gemeenteplein.”
Deze week zakte een delegatie van buurtbewoners uit de Hoesnaek in Pepingen af naar de gemeenteraad om de slechte staat van het wegdek, het vrachtvervoer en de snelheden in de straat aan te kaarten. Schepen van Mobiliteit Saskia Beeckmans (LVB) bevestigt dat deze bezorgdheden al op de radar van het gemeentebestuur staan en dat er op korte termijn verbetering op komst is, en niet alleen voor de Hoesnaek.
Vanaf februari 2024 start Agentschap Wegen en Verkeer met de geplande herinrichting van het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Eikstraat in Pepingen. Er komen nieuwe oversteekplaatsen, een middeneiland, toegankelijke en verhoogde busperrons en een aansluiting op de toekomstige fietspaden langs de Eikstraat. De werken moeten klaar zijn tegen midden april.

Ninoofsesteenweg 37
1670 Pepingen

Volg ons op