Nieuws

Pepingse
nieuwsberichten

Bij de opening van de 41ste Jaarmarkt van Bogaarden, de jaarlijkse hoogmis van de lokale landbouw- en veeteeltsector, spraken burgemeester Eddy Timmermans en schepen van Landbouw Greta Cochez hun steun en bewondering uit. "Onze boeren verdienen het om gehoord en gezien te worden. Hun vakmanschap en harde werk zijn onmisbare schakels in onze samenleving, onze voedselvoorziening en onze economie. Jonge landbouwers verdienen het om hun dromen na te jagen, in een omgeving waar ze gewaardeerd en ondersteund worden."
Op vrijdag 5 juli al vierde gemeente Pepingen de Vlaamse Feestdag met een gezellige muzikale avond in de Kerkstraat, met optredens van Concertband Theobaldus Groot-Pepingen, Cantope Zangkoor en als afsluiter de onovertroffen KOKher. Zij brachten zelfs een muzikale ode aan Pepingen mee.
Pepingen is al sinds 2013 een Diervriendelijke Gemeente en behoudt ook dit jaar met trots haar label. Als burgers en als beleidsploeg delen we een groot 💙💛💚 voor dieren met onze dorpsgenoten. Daarom engageert de gemeente zich om aandacht voor dierenwelzijn op te nemen in het algemene beleid.
Gemeente Pepingen kan als kleine plattelandsgemeente positieve financiële cijfers voorleggen, zoals blijkt uit de jaarrekening 2023 van gemeente en OCMW. Deze werd goedgekeurd op de gemeenteraad van 27 juni 2024. “De gemeente ging vooruit, ving onverwachte schokken op en blijft financieel gezond zonder belastingverhoging. Pepingen kan met een weerbaar en robuust financieel plaatje aan een volgende legislatuur beginnen.”

Ninoofsesteenweg 37
1670 Pepingen

Volg ons op