Nieuws

Pepingse
nieuwsberichten

Zondag 23 juni is Dag van de Mantelzorg. Uit de Gemeentemonitor blijkt dat 38% van de ondervraagde Pepingenaren op een of andere manier mantelzorg geeft. 20% van de ondervraagde Pepingenaren geeft aan mantelzorg te krijgen. “Mantelzorgers zijn dagelijks in de weer en toch blijft deze vorm van zorg vaak onderbelicht, onzichtbaar en zelfs ondergewaardeerd. Op deze Dag van de Mantelzorg vragen we hier aandacht voor en tonen we dat zij niet alleen staan in onze gemeente.”
Onze LVB-fractie duidde huidig burgemeester Eddy Timmermans aan als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024.
Als steun voor de landbouw(ers) en als duwtje in de rug voor het milieu zamelt Pepingen elk jaar landbouwfolie en weidedraad in. Elke drie jaar worden ook versleten banden en afvalolie ingezameld.
De Vlaamse overheid plant de komende jaren grote investeringen om de N28-Ninoofsesteenweg verder verkeersveilig te maken. Nieuwe riolering, fietspaden en wegdek, maar ook een verkeersveiliger kruispunt Kestergat.

Ninoofsesteenweg 37
1670 Pepingen

Volg ons op