Pepingen is opnieuw een fiere Straffe Streek-gemeente

Pepingen is opnieuw een fiere Straffe Streek-gemeente! Daarmee tonen we dat we lokale producten een warm hart toedragen en dat we voluit de kaart trekken van onze lokale producenten, landbouwers en ondernemers.   

Voor Pepingen waren schepenen Greta Cochez en Saskia Beeckmans samen met gemeenteraadsvoorzitter Sander Geerts aanwezig in Brouwerij Oud Beersel. Daar ontvingen ze, samen met 53 andere gemeenten het hernieuwde label.

 

“Onze beleidsploeg trekt voluit de kaart van lokale streek- en hoeveproducten. Die lekkernijen van eigen bodem zijn echt onze troeven. Niet in het minst voor onze lokale voedselvoorziening en lokale economie. Veel korter en duurzamer kan de keten niet worden, als je rechtstreeks van bij de lokale producent koopt”, zegt schepen Greta Cochez. 

 

“We zijn bijzonder trots op al onze lokale producenten, landbouwers en ondernemers die hier voor zorgen”, vult schepen Saskia Beeckmans aan. “Ze geven een bijzondere uitstraling aan Pepingen en duwen mee aan de kar van recreatie en toerisme bij ons, wat ook weer bijdraagt tot de lokale economie en de regionale werkgelegenheid.”

 

In Pepingen maken we de streek- en hoeveproducten alvast heel zichtbaar – één van de vereisten voor het label. Ze komen aan bod in de gemeentelijke communicatie ter promotie en worden meegenomen in de activiteiten en events van de gemeente. Als de gemeente een cadeau uitreikt, een receptie of viering organiseert, dan is dat steevast met lokale producten.

Volg ons op