LVB – Lijst van de Burger lanceert 3de Grote Pepingse Enquête

LVB – Lijst van de Burger lanceert De Grote Pepingse Enquête, de 3de uitgebreide bevraging van de Pepingse bevolking over de gemeente, het beleid en de toekomst. LVB wil hiermee polsen wat er leeft bij de bevolking en een luisterend oor bieden. De vragenlijst kan tot eind dit jaar op papier of online ingevuld worden. Alle inzendingen blijven anoniem.

Saskia Beeckmans, Guy Derijcke, René De Vos, Sander Geerts, Greta Cochez, Rudi Seghers, Gunther Roobaert en Eddy Timmermans

Voorzitter Gunther Roobaert: “Voor ze plaats moet ruimen voor cadeautjes, leggen we eerst nog deze bevraging bij onze dorpsgenoten onder kerstboom. We nodigen iedere Pepingenaar uit om zijn of haar mening en ideeën over de gemeente neer te pennen. Daarmee leggen we de basis voor een programma op maat van de Pepingenaren. Wie anders dan onze eigen inwoners weet wat er goed is en wat er beter kan? Jong en oud, nieuwkomers en jarenlange inwoners, verenigingsmensen of niet: het beleid moet er zijn voor iedereen. Elkeen moet zich thuis kunnen voelen in Pepingen. Er zijn uitdagingen om aan te pakken en kansen om te grijpen. We willen verder bouwen aan onze bruisende, leefbare plattelandsgemeente, samen met onze gedreven dorpsgenoten. Samen nadenken over onze toekomst levert altijd frisse ideeën en verrassende inzichten op. Iedere mening telt, ook als die eens botst. We leren veel uit onze dagelijkse gesprekken, enquête en Burgercafés.”

 

Participatie in de lift

“Als burgerpartij staan voor LVB de algemene belangen van onze inwoners centraal”, gaat Gunther Roobaert verder. “Er moet niets afgestemd worden met een of andere partijraad in Brussel. Wat goed is voor Pepingen en de Pepingenaren: dat is onze belangrijkste leidraad.”


“Na 2018 trokken we als bestuursploeg de participatie meer dan ooit door. Tal van voorstellen zijn daarom ondertussen concrete projecten of deel van het beleid. We brachten onze dorpsgenoten bijeen om samen te werken aan o.a. een nieuw mobiliteitsplan, een nieuw speelbos, herinrichting van onze dorpskernen, klimaatonderwerpen, gemeentefusies, enz. Dat viel in de smaak en dat zullen we dan ook blijven doen. Onze inwoners verdienen dat luisterend oor en een open geest. Staan roepen zonder alternatieven is niet aan ons besteed. Samen tot oplossingen komen en onze gemeente klaar maken voor de toekomst: daar gaan we voor.”

 

De enquête valt deze week in iedere Pepingse brievenbus. Ze kan gratis teruggezonden worden met de bijhorende omslag. Geen exemplaar ontvangen of nog extra ideeën? Op www.lvb-pepingen.be vind je de online versie. Volg ons op Facebook of Instagram voor meer nieuws. “En natuurlijk staat onze deur altijd open.”

 

Deze enquête kan anoniem beantwoord worden. De individuele antwoorden blijven te allen tijde vertrouwelijk en worden niet doorgespeeld aan derden.


U hebt een pracht van een gedacht over onze gemeente? Laat het ons weten!


Burgercafés in december

“Onze mensen zijn heel actief in het Pepingse verenigings- en gemeenschapsleven, We zien en horen sowieso veel mensen. Maar om iedereen de kans te geven contact te leggen, organiseren we naast de enquête ook Burgercafés. Daar kan je rustig, bij een hapje en een drankje, babbelen en gedachten uitwisselen over Pepingen, met andere dorpsgenoten en met onze raadsleden. Altijd heel fijn en leerrijk. Onze lijst is er voor alle Pepingse inwoners, iedereen is dus welkom! De eerstvolgende edities gaan door op zaterdag 9 december 2023 in café Terkammen in Bogaarden vanaf 15u en op woensdag 20 december in café De Bascule in Bellingen vanaf 19u30. Geen inschrijvingen vooraf, kom gerust langs!”

 

 

Tot binnenkort!

 

 

Team LVB

Volg ons op