Pepingen breidt aanpak hartveiligheid uit

Gemeente Pepingen koestert de ambitie om een Hartveilige gemeente te worden. De voorbije jaren werd de aanpak en het beheer van de verschillende AED-toestellen op één lijn gebracht. Op de gemeenteraad van 03.10.2023 werd beslist om ook op de terreinen van FC Beert City een nieuw AED-toestel te voorzien.

Schepen van Welzijn Rudi Seghers: “Voor het welzijn en bescherming van onze burgers wilden we als gemeente investeren in een duurzame aanpak van hartveiligheid. In elke deelgemeente wilden we minstens één vlot toegankelijk AED-toestel op een openbare plaats. Ook het onderhoud en beheer, cruciaal voor de kwaliteit van zorg, wilden we op één lijn krijgen en overzichtelijk organiseren. De gemeente kocht nieuwe AED-toestellen aan die momenteel al te vinden zijn in zaal De Kring (Bellingen), het cultureel centrum (Heikruis) en ’t Schoolhuys (Bogaarden). In juli besliste het college om het bestaande AED-toestel in de Parochiezaal in Elingen te vervangen en het beheer over te nemen. Dat toestel is ondertussen in bestelling. Nu komt er nog een volgende AED-toestel bij, dit keer op de terreinen van FC Beert City.”

“Binnenkort zal de gemeente ook opleidingen organiseren voor alle geïnteresseerden, zodat men correct kan omgaan met de apparatuur in geval van een noodsituatie. Die opleidingen zijn één van de laatste vereisten om officieel een ‘Hartveilige gemeente’ te worden. Dat label zullen we dan ook aanvragen op dat moment.”

Volg ons op