Nieuwe kerselaar verwelkomt 40 jonge Pepingenaren

Wie de Pepingse geboorteboomgaard langs de Steenweg op Elingen binnenwandelt, wordt voortaan begroet door een nieuwe fiere Hedelfinger kerselaar. Deze staat symbool voor de 40 kersverse Pepingenaren die geboren werden tussen oktober 2022 en september 2023.

Burgemeester Eddy Timmermans: “Met de aanplant van de boom wensen we onze jongste dorpsgenootjes een mooie start en een lang en gelukkig leven in onze landelijke gemeente. Tegelijk is het elk jaar een aangenaam moment voor jonge Pepingse gezinnen, met altijd leuke ontmoetingen en fijne gesprekken.”

 

Met vereende krachten werd de boom geplant. Nadien werd iedereen door het gemeentebestuur uitgenodigd voor een gezellig hapje en drankje in het gemeentehuis van Pepingen.

 

Een plekje voor Pepingenaren en natuurliefhebbers

“We hopen natuurlijk dat deze jonge gezinnen en alle kinderen nog vaak eens terugkomen naar de geboorteboomgaard. Voor hun volgende grote stap is er bijvoorbeeld ook de Tuttenboom, waar kinderen hun tut kunnen achterlaten. We streven voor deze toekomstige generaties naar een gemeente die groen, landelijk en leefbaar blijft. Deze geboorteboomgaard blijft een plek waar alle kinderen naar hartenlust kunnen komen ravotten, temidden van de prachtige Pepingse natuur.”

De inrichting van de Pepingse geboorteboomgaard werd afgerond in het voorjaar van 2006 en kwam er onder impuls van toenmalig schepen Marcel Seghers (LVB). Sindsdien wordt er elk jaar een nieuwe aanplant georganiseerd.

 

“Met de geboorteboomgaard wilden we een plekje inrichten echt van en voor Pepingenaren. De leerlingen van de Pepingse scholen hielpen mee de omzomende hagen planten. Lokale landbouwers staan mee in voor het hooilandbeheer en de graasweide. Een lokale imker beheert voor gemeente Pepingen de bijenhal, want bijen zorgen mee voor een goede fruitopbrengst in de boomgaard. Alle jonge gezinnen kregen als attentie van het gemeentebestuur trouwens een potje heerlijke honing van onze bijen mee. Op infoborden vind je er meer informatie over de verschillende natuurelementen in de buurt.”

 

“We zijn blij om te zien dat de boomgaard ondertussen ook is uitgegroeid tot een favoriet onder wandelaars en natuurliefhebbers, verbonden via o.a. het Vlinderwandelpad met allerlei andere mooie Pepingse plekjes. Echt iets om trots op te zijn.”

 

Volg ons op