Met LVB naar de Kerstmarkt in Rijsel

Waarom wachten tot na Sinterklaas, als je al dit weekend de kerstsfeer kan gaan opsnuiven? Al voor de 5de keer organiseert Gunther Roobaert (LVB) een trip naar de Kerstmarkt. Dit jaar trekken we met een volgeboekte bus naar het Noord-Franse Rijsel.

“Voor onze vorige busreizen gingen we steevast naar Duitse Kerstmarkten zoals Monschau, Aachen en Dusseldorf”, zegt Gunther Roobaert, voorzitter van LVB – Lijst van de Burger en gemeenteraadslid in Pepingen. “Dat kon telkens heel wat dorpsgenoten bekoren, altijd heel gezellig vertoeven daar.”


“Dit jaar gooien we het over een andere boeg. We zoeken letterlijk de andere kant van de grens op en trekken deze keer naar het Noord-Franse Lille / Rijsel. Ook dit jaar vertrekken we weer met een volle bus, zo’n 50 enthousiastelingen en liefhebbers van de gezellige kerstsfeer gaan mee. Jong en oud, en soms met het hele gezin. Het belooft weer plezant te worden!”


“Elk jaar opnieuw kijk ik net als vele andere dorpsgenoten uit naar de kerstperiode. Dat de plaatsjes de deur uitvliegen en er steevast een grote groep mensen inschrijven, stimuleert me om dit verder te blijven doen. Ik probeer de prijs steeds betaalbaar houden, zodat echt iedereen die wil, kan meegaan. Meestal vragen ze al op de terugweg, tussen alle ambiance door, waar we de volgende keer naartoe gaan. We staan natuurlijk open voor alle ideeën.”


“Deze editie wordt helemaal speciaal, want ik wou de uitstap ook organiseren ter nagedachtenis van Siegfried (Sikkes) Nevens, één van onze beste vrienden die elk jaar met zijn familie van de partij was, maar die jammer genoeg eind september plots overleden is.”


Voor deze editie, die doorgaat op zaterdag 2 december 2023, zijn alle plaatsjes helaas al bezet. Wie graag meegaat bij een volgende editie, kan altijd een mailtje sturen naar Gunther Roobaert via g.roobaert@telenet.be of iets laten weten op gsm 0498 28 89 04. Dan brengen we je volgend jaar tijdig op de hoogte van de inschrijvingen.


Volg ons op