Koop bij Pepingse marktkramers en win mooie prijzen!

Onze marktkramers en handelaars zijn ons dierbaar in Pepingen, net als hun gevarieerde, lekkere en gezonde aanbod. Dat willen we met LVB mee promoten. Ontdek deze maand wat ze te bieden hebben en win mooie prijzen!

Gemeente Pepingen neemt dit jaar opnieuw deel aan de ‘Maand van de Markt’. Met deze interprovinciale campagne wilen we mee handelskernen versterken, de aantrekkingskracht en de beleveniswaarde van de markten verhogen.

 

Schepen voor lokale economie en landbouw Greta Cochez (LVB): “Een markt in het dorp verbindt mensen. Het is een plaats waar je lokale topproducten vindt van marktkramers en producenten uit onze buurt en waar je mensen tegenkomt uit alle lagen van onze gemeenschap. In die zin is het een feest voor de zintuigen. Geen betere plek om streekproducten van eigen bodem te ontdekken of om een babbeltje te slaan met dorpsgenoten. Een markt geeft altijd een boost aan de lokale economie én aan het sociale weefsel van een dorp.”

 

“We nemen deel aan deze provinciale campagne om de aantrekkingskracht van de markten zoveel mogelijk te vergroten. We koesteren dat gevarieerde, gezonde en lekkere aanbod van onze lokale handelaars en producenten echt. Daarom willen we alle Pepingenaren, jongeren, jonge gezinnen en ouderen aanmoedigen om de markten te bezoeken en om lokaal te kopen. Vorige maand mochten we in Pepingen nog tijdelijk de marktkramers opvangen die uitwijkten voor de 100km-run in Halle. Dat kon op veel positieve reacties rekenen. Het is exact die gezelligheid en sociale kracht die we willen promoten in levendige en bruisende dorpskernen.”

 

In Pepingen of in de buurt

“De meeste handelaars van Pepingen bieden hun producten te koop aan op de markten in Halle, Lennik en Gaasbeek. Je kan dus deelnemen aan ‘Maand van de Markt’ bij de Pepingse marktkramers die daar hun waren aanbieden. Ook bij Buurderij Pepingen en bij de marktkramers die hun waren wekelijks aanbieden op het Pepingse gemeenteplein of langsheen gemeentewegen kan je terecht.

 

Mooie prijzen

Met lokaal winkelen kan je in de hele maand april mooie prijzen winnen. Gemeente Pepingen zal maar liefst 32 cadeaubonnen van 25 euro uitreiken aan alle winnaars. Alle deelnemers maken ook kans op een mooie prijs van de provincie: vakantiecheques, etentjes en pakketten met heerlijke streekproducten.

 

Deelnemen is eenvoudig

Bij elke aankoop op de markt krijg je een invulbon van de marktkramer, die je kan deponeren in de bijhorende promostand op de markt. Aan het einde van elke marktdag wordt er een winnaar geloot. Hoe meer invulbonnen, hoe meer kans op winst!

 

Het kan ook digitaal: scan de QR code of surf naar www.maandvandemarkt.be om de unieke code van je invulbon in te geven. Ook hier geldt: hoe meer digitale registraties, hoe meer kans om te winnen. Hou de invulbonnen zeker bij. De prijs kan je nadien afhalen op vertoon van je bonnetje met deze unieke code.

 

Tot op de markt!

 

PS: Ook bij De Groentelaar 👇 kan je vanaf 6 april elke zaterdag terecht voor een boerenmarktje met lekkere groenten uit Pepingse bodem

 

Volg ons op