Hartveilige gemeente Pepingen: opleidingen dit voorjaar

Voor het welzijn van onze burgers koestert gemeente Pepingen de ambitie om een Hartveilige gemeente te worden. De voorbije jaren werd de aanpak, het beheer en onderhoud van de verschillende AED-toestellen op één lijn gebracht. Ondertussen is er één publiek beschikbaar in elke deelgemeente. In april en mei 2024 organiseert de gemeente gratis opleidingen voor het gebruik. Nuttige kennis voor elke Pepingenaar!


“In april en mei organiseert de gemeente opleidingen voor alle geïnteresseerden, zodat men correct kan omgaan met de apparatuur in geval van een noodsituatie. Deze zijn gratis voor elke Pepingenaar en zullen doorgaan in CC Bellingen (zaaltje naast de bib) op dinsdag 16 april en dinsdag 21 mei 2024. Inschrijven kan via een mailtje naar vrijetijd@pepingen.be.”

 


Schepen van welzijn Rudi Seghers: “Die opleidingen zijn één van de laatste vereisten om officieel een ‘Hartveilige gemeente’ te worden. Daar gaan we voor!” 

 

 

BLS Flyer (1)

Onder impuls van LVB kocht de gemeente nieuwe AED-toestellen aan die momenteel te vinden zijn in zaal De Kring (Bellingen), het cultureel centrum (Heikruis), ’t Schoolhuys (Bogaarden). In juli vorig jaar besliste het college om het bestaande AED-toestel in de Parochiezaal in Elingen te vervangen en het beheer over te nemen. In oktober werd beslist om ook een AED-toestel te plaatsen aan de terreinen van FC Beert City. In Pepingen is een toestel beschikbaar op de terreinen van FC Pepingen-Halle. De Pepingse uitleendienst heeft een mobiele versie die beschikbaar is op het gemeentehuis.”

 

Rudi Seghers: “Voor het welzijn en bescherming van onze burgers wilden we als gemeente investeren in een duurzame aanpak van hartveiligheid. Daarom is er nu in elke deelgemeente minstens één vlot toegankelijk AED-toestel op een openbare plaats. Ook onderhoud en beheer zijn cruciaal voor de kwaliteit van zorg. Dat zit nu op één lijn en wordt overzichtelijk georganiseerd.” 

Volg ons op