Een gratis fruitboom voor elk Pepings gezin: nu al honderden nieuwe bomen in Pepingen

Het schepencollege van Pepingen nam vorige maand het initiatief om één gratis boom te voorzien voor elk Pepings gezin. Dat leidt nu al tot 372 nieuwe fruitbomen in de gemeente. En dan moet het plantseizoen nog op gang komen, want in Pepingen staan er nog acties op til. 

Schepen van milieu Greta Cochez (LVB – Lijst van de Burger) mocht het blijde nieuws brengen vandaag: “Deze actie kwam er voor iedereen die ruimte en zin heeft om een boom te planten. We kunnen meegeven dat er in totaal 372 Pepingse gezinnen een gratis fruitboom bestelden; deze zullen allemaal een plaats krijgen in onze gemeente.”

 

Groot potentieel

 

“Gemeente Pepingen engageerde zich voor het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP), waarbij we vooral willen inzetten op initiatieven die concrete realisaties op het terrein brengen. Deze ‘Boom zoekt nieuwe eigenaar’-actie was er zo één. Met een kleine inspanning kunnen we allemaal een steentje bijdragen aan een klimaatneutrale toekomst. Onze tuinen hebben immers nog een heel groot potentieel voor verdere vergroening. Voor de gemeente is het een verantwoorde en haalbare manier om te investeren in een groene leefomgeving.”

 

 

Enthousiasme

 

“Het enthousiasme waarmee onze inwoners aan de slag gingen met deze actie was mooi om te zien. We zagen zelfs enkele inwoners die in onze Pepingse woonzorgcentra verblijven en die hun gratis boom schonken aan het woonzorgcentrum. Op al die plekken in onze gemeente kunnen de bomen nu gaan groeien en bloeien. We zijn er zeker van dat ze niet alleen goed verzorgd zullen worden, maar dat ze ook aan vele generaties na ons nog groen plezier, gezonde lucht en lekkere vruchten zullen bezorgen.”

 

Nog acties

 

De Pepingenaren hoeven zich dit najaar niet te beperken tot één boom. Binnenkort volgt er nog de traditionele groepsaankoop van fruitbomen, haagplanten en bodembedekkers. “Ook daarvoor zijn al zo’n 120 nieuwe bomen besteld, samen met heel wat streekeigen hagen, kleinfruit en bodembedekkers. We nodigen alle dorpsgenoten ook uit voor de Boomplantdag voor het nieuwe speelbos in de Kareelstraat in Bellingen, in samenwerking met de Bûûmplanters en de Lions Brussel Graaf van Vlaenderen. Op zondag 3 december is iedereen welkom in de Kareelstraat. Inschrijven kan via www.pepingen.be. Meer dan ooit werken we zo samen aan een groen(er) Pepingen!”

 

 

Volg ons op