Dankjewel, vrijwilligers van Pepingen💙💛💚!

Het hele jaar door kan het gemeentebestuur van Pepingen en tal van organisaties rekenen op het engagement en de onvoorwaardelijke inzet van tientallen vrijwilligers. De gemeente toonde zaterdag haar grote appreciatie voor dat werk met een vrijwilligersontbijt in het prachtige Kasteel Ter Rijst in Heikruis. 

“Zo’n 100 vrijwilligers ondersteunen de gemeente- en ocmw-diensten en maken het leven in Pepingen aangenamer voor iedereen”, zegt schepen van welzijn Rudi Seghers. “Wij en vele andere dorpsgenoten kunnen op hen rekenen als zwerfvuilbestrijders, als digihelpers in de bib, als chauffeurs in onze mindermobielencentrale, als gemachtigd opzichter voor de veilige oversteek van onze kinderen, als steun voor vluchtelingen, als ziekenbezoeker en hulp in onze woonzorgcentra én niet in het minst in onze topverenigingen.”

 

Het werd genieten in de zonovergoten omgeving van Kasteel Ter Rijst in Heikruis, waar iedereen uitgenodigd werd om te smullen van een heerlijk ontbijt. Op en top verdiend! Daar sprak schepen Rudi Seghers ook een uitgebreid dankwoord uit.

 

Wist je dat?

 
  • het aantal Pepingenaren dat vrijwilligerswerk doet stijgt? In 2020 gaf 14% dat aan, vandaag is dat al 22%. Het hoogste cijfer in Vlaams-Brabant!


  • 28% van de Pepingenaren aangaf actief bij te dragen aan de verbetering van iets in de buurt of gemeente? Dat maakt van Pepingen zelfs de koploper in Vlaanderen.


  • bijna 1 op 2 Pepingenaren regelmatig deelneemt aan buurtactiviteiten? Slechts één gemeente in Vlaams-Brabant doet beter.


  • 62% van de Pepingenaren deel uit maakt van minstens één vereniging? Slechts één gemeente in Vlaams-Brabant doet beter.


  • 94% van de Pepingenaren aangaf graag in onze gemeente te wonen? En geef ze eens ongelijk!
(cijfers Gemeentemonitor 2023)
 
“Daar mag élke Pepingenaar fier op zijn. We moeten niet altijd bescheiden zijn: op het gebied van dorpsfeesten, buurtfeesten, goed uitgeruste zalen in alle dorpskernen en bruisend verenigingsleven kennen we onze gelijke niet. We zijn blij om te zien dat het grote aantal vrijwilligers groeit en bloeit in onze gemeente. Zij maken echt het verschil in deze warmhartige en bruisende gemeenschap. Dat blijven we volop steunen vanuit het beleid. Samen maken we Pepingen hechter en sterker!”
 

Volg ons op