Val op in het verkeer met de LVB-sleutelhanger

12-09-2017 17:17

 

Nu het nieuwe schooljaar van start gegaan is, gaan opnieuw heel wat lagere en middelbare schoolkinderen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school. Een goede zichtbaarheid is cruciaal voor elke zachte weggebruiker, niet in het minst voor onze jongste Pepingenaren.

LVB-Lijst van de Burger deelt daarom op maandagochtend 4 september aan alle Pepingse schoolpoorten zo’n 1.000 fluorescerende sleutelhangers uit aan leerlingen en ouders. Die kunnen aan jassen, boekentassen of rugzakken bevestigd worden en verhogen zo de zichtbaarheid in het verkeer.

“Steeds meer ouders en kinderen kiezen voor een gezond en duurzaam alternatief om naar school te komen. Met onze sleutelhangers willen we die keuze verder aanmoedigen, maar ook het belang van een goede zichtbaarheid in het verkeer onderstrepen”, zegt René De Vos, voorzitter van LVB-Lijst van de Burger. “We ondersteunen graag mee de aandacht die in onze gemeente geschonken wordt aan verkeersveiligheid en onderschrijven de lange traditie die Pepingen heeft op vlak van verkeerseducatieve en sensibiliserende campagnes, o.a. via de scholen. Onlangs nog werden de Pierre Pencil-palen ingehuldigd aan de basisscholen en kende de Koning Boudewijnstichting 5.000 euro toe aan onze scholen voor de campagne ‘Pepingen komt duurzaam naar school’. Beide zijn projectvoorstellen volledig voorbereid door het LVB-N-VA-bestuur en de mobiliteitsambtenaar, en ingediend door het huidige bestuur. We zijn blij om te zien dat die inspanningen verder gezet worden.”

“Voor deze sleutelhanger-actie hebben we bewust de drukte van de eerste schooldag laten voorbijgaan. Op maandagochtend 4 september delen we de sleutelhangers uit aan de leerlingen in de Pepingse basisscholen in Heikruis, Bellingen en Pepingen. Op dinsdag- en woensdagochtend krijgen ook de middelbare schoolstudenten in onze gemeente een exemplaar. ”

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Eddy Timmermans, gemeenteraadslid voor LVB-Lijst van de Burger, via 0471 38 32 25 of eddy.timmermans1@pandora.be.

 

Terug

Contact

www.lvb-pepingen.be
Ninoofsesteenweg 37
Pepingen
1670

 

© 2006-2018 Alle rechten voorbehouden.

Lijst van de Burger Pepingen