Tweede fase vernieuwing Ninoofsesteenweg (N28) start op 23 april

01-05-2015 08:13

 

 

Op 23 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met de volgende fase van de vernieuwing van de Ninoofsesteenweg in Pepingen. In deze fase wordt de werfzone uitgebreid tot aan het gemeentehuis. Ook het kruispunt ter hoogte van Hoesnaek wordt aangepakt. Het verkeer kan dus niet meer via Hoesnaek op de Ninoofsesteenweg en omgekeerd. Zowel het auto- als het busverkeer wordt nu omgeleid. Tijdens de werken blijven de lokale handelaars bereikbaar. Midden juli zijn de werken afgerond, behoudens weersomstandigheden. 

Hoesnaek afgesloten

Het lokaal verkeer kan de Ninoofsesteenweg niet langer bereiken via Hoesnaek. Voor het overige blijft de omleiding van fase 1 wel nog van kracht. Dat betekent dat het verkeer in beide richtingen wordt omgeleid via de Steenweg op Bellingen, de Trapstraat, de Kriekelaerestraat, de Terkammenstraat, de Molenstraat, de Heikruisesteenweg, de Molenhofstraat, de Edingsesteenweg, om tot slot via de Kestersesteenweg terug uit te komen op de Ninoofsesteenweg.

Ook de bussen van De Lijn worden omgeleid. Via de posters aan de bushaltes en de website van De Lijn is meer informatie te vinden over de tijdelijke haltes en de omleidingen.

 

 

 

Handelaars blijven bereikbaar

De handelaars aan de N272 en het centrum van Pepingen blijven net zoals in fase 1 bereikbaar. Op vraag van de handelaars plaatste AWV extra elektronische borden om dit duidelijk aan te geven. Deze borden staan ter hoogte van de Palokenstraat en ter hoogte van het kerkhof van Bogaarden.  Andere maatregelen die eerder werden genomen, blijven van kracht.

  • Oranje borden met de vermelding "handelaars centrum Pepingen", die onder andere in Leerbeek, Heikruis, Kester en Elingen de te volgen rijrichting aangeven.
  • Stopstreep naar achteren geschoven (als men van Pepingen komt)
  • Nadarhek bij het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N28) en de Palokenstraat minder centraal op de weg geplaatst zodat plaatselijk verkeer beter kan doorrijden, zonder op de verkeerde rijstrook te komen.

 

 

 

Nutsmaatschappijen voor op schema

De nutsmaatschappijen zitten momenteel voor op schema. De werken aan de nutsleidingen gaan verder richting Palokenstraat (aan de kant van de even huisnummers).

 

   
 

Volg ons op Twitter | verstuur naar een vriend(in)

 

Agentschap Wegen en Verkeer

Vlaams-BrabantContacteer ons: 
Diestsepoort 6, bus 81
3000 Leuven
tel 016 66 57 50 - fax 016 66 57 55
wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be

 

Email Marketing Powered by MailChimp

 

Terug

Contact

www.lvb-pepingen.be
Ninoofsesteenweg 37
Pepingen
1670

 

© 2006-2018 Alle rechten voorbehouden.

Lijst van de Burger Pepingen