Recht van antwoord van Kristof De Cuyper

29-05-2014 12:06

Recht van antwoord van Kristof De Cuyper

Via de pers moest ik vernemen dat de Pepingense CD&V-Sp.a fractie bij de provinciegouverneur aanklaagt dat ik als gemeenteraadsvoorzitter twee agendapunten liet afvoeren van de agenda tijdens de gemeenteraad van dinsdag 29 april 2014.

Ongeacht wat de CD&V-Sp.a fractie in de persartikel stelt, is alles onpartijdig, democratisch en wettelijk verlopen, perfect in overeenstemmming met de geldende wetgeving en het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad. Het voorstel van het gemeenteraadslid werd ter stemming voorgelegd. Meerderheid tegen oppositie keurde het voorstel goed. Voorzitter heeft daarin geen eenzijdige beslissing genomen. Volledig correct dus.

Om te bekrachtigen dat mijn handeling als voorzitter perfect in orde is met de wet, verwijs ik bovendien naar een citaat van mevrouw Vermeersch, adjunct van de directeur van de afdeling Binnenlands Bestuur : "Elk regelmatig voorstel moet in de agenda van de gemeenteraad worden opgenomen. De voorzitter van de gemeenteraad heeft niet het recht om bevoegdheidsvragen te beslechten. Ter zitting is de gemeenteraad echter meester over de hem voorgelegde agendapunten. De meerderheid van de gemeenteraad kan beslissen om een agendapunt af te voeren/niet te behandelen.”

De CD&V-Sp.a fractie speelt niet op de bal maar op de man. Men draait er zijn hand niet voor om om iemands naam te besmeuren. Ondanks dat de klacht volledig ten onrechte werd geuit, kan deze betichting politieke schade toebrengen.

Binnen de gemeenteraadszitting zetel ik zowel als een rechtstreeks verkozen gemeenteraadslid, als als gemeenteraadsvoorzitter. Deze blijven duidelijk gescheiden. Meermaals heb ik opgeroepen tot een constructieve samenwerking en positieve ingesteldheid van alle raadsleden.

Wellicht is het niet toevallig dat de klacht nu komt, in aanloop naar 25 mei. Daarom is het eens te meer sterk te betreuren dat vele journalisten ingezonden teksten als deze gewoon kopiëren en onmiddellijk publiceren, zonder het natrekken van de correcte weergave van feiten, zonder de persoon die aangevallen wordt te contacteren voor een wederwoord. Zonder nadenken zetten ze hun eigen naam onder artikels als deze. Op die manier wordt het kinderspel om via de media de publieke opinie rechtstreeks te bespelen en onjuist te beïnvloeden. 

Terug

Contact

www.lvb-pepingen.be
Ninoofsesteenweg 37
Pepingen
1670

 

© 2006-2018 Alle rechten voorbehouden.

Lijst van de Burger Pepingen