Nieuwe signalisatievergunning

04-06-2014 21:43

Nieuwe signalisatievergunning

Op de gemeenteraad werd door de CD&V-Sp.a–fractie nogmaals de herbekrachtiging van de oude signalisatievergunning voor de werken aan de Ninoofsesteenweg gevraagd. In het verleden werd nochtans al herhaalde malen duidelijk gemaakt, zelfs door provinciegouverneur De Witte, dat dit niet tot de bevoegdheid van de gemeenteraad behoort.

Burgemeester Eddy Timmermans lichtte bovendien toe dat de oude vergunning niet meer actueel is en dat hij gesprekken voert met het Agentschap Wegen en Verkeer om een geactualiseerde signalisatievergunning uit te werken. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer is voorstander om de nieuwe signalisatievergunning te koppelen aan de effectieve plannen die opgemaakt moeten worden.Wanneer de werken effectief zullen starten zal in de loop van de komende maanden bekend worden gemaakt. Het overleg met de nutsmaatschappijen en alle projectpartners werd daartoe al voor het bouwverlof opgestart. Het gemeentebestuur zal ten gepaste tijde volledige en duidelijke informatie aan de Pepingse bevolking verstrekken via verschillende wegen. Later dit jaar wordt er ook een informatievergadering georganiseerd.

Op vraag van het bestuur zullen er meer parkeermogelijkheden langsheen de steenweg gecreëerd worden en dit zowel nabij het gemeentehuis als aan de aan te leggen bocht. Doel is om een groener en mobieler dorpscentrum te hebben.

Om de realisatie van dit project en van toekomstige projecten veilig te stellen dient de gemeente de nodige financiële reserves te creëren. De gemeente zal daarom elk kostenplaatje van de gebruikte materialen (zitbankjes, verlichtingspalen enz.) en elke inname van ruimte kritisch evalueren om zo tot de beste oplossing te komen binnen het budget. 

Terug

Contact

www.lvb-pepingen.be
Ninoofsesteenweg 37
Pepingen
1670

 

© 2006-2018 Alle rechten voorbehouden.

Lijst van de Burger Pepingen