Kruispunt Kestersesteenweg onderbroken

28-05-2015 10:31

Kruispunt Kestersesteenweg (N272) vanaf 11 mei onderbroken door bijkomende werken op Ninoofsesteenweg

Agentschap_wegen_en_verkeer_2013_p200
EP

Vanaf 11 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met extra werken op de Ninoofsesteenweg (N28) in Pepingen. Wegen en Verkeer maakt van het afsluiten van de Ninoofsesteenweg in het centrum van Pepingen gebruik om ook het kruispunt met de Kestersesteenweg (N272) te vernieuwen. Het verkeer kan de huidige omleiding blijven volgen. Op 19 juni worden deze bijkomende werken afgerond.

Van 11 mei tot 19 juni vernieuwt Wegen en Verkeer de Ninoofsesteenweg (N28) tussen kilometerpaal 24,7 en 25,5. Dit is ter hoogte van het kruispunt met de Kestersesteenweg (N272). Hierdoor zal het kruispunt tijdens de werken volledig onderbroken en afgesloten worden voor het verkeer.
Wegen en Verkeer voert deze werken nu uit, omdat de Ninoofsesteenweg (N28) al afgesloten is voor de werken in het centrum. De huidige omleiding via de Edingsesteenweg (N285) in het kader van de werken van fase 2 in het centrum van Pepingen blijft ook tijdens deze bijkomende werken van kracht.
 Het kruispunt met de Kestersesteenweg (N272) verkeert vandaag in slechte staat. In deze zone breekt Wegen en Verkeer de rijweg eerst volledig op. Daarna starten ze met het stabiliseren van de funderingen, het aanleggen van nieuwe greppels en straatkolken, het aanbrengen van nieuwe asfaltlagen voor de rijweg en het fietspad.
Tijdens de werken voorziet Wegen en Verkeer in de mate van het mogelijke zoveel mogelijk toegangen tot de woningen langs de weg. Ook voorzien ze een toegang tot de zijstraat Beringen, behalve tijdens het betonneren van de weg. Dan is een dergelijke toegang niet mogelijk.
 De handelaars aan de N272 en het centrum van Pepingen blijven bereikbaar. De aanwezige signalisatie waaronder de oranje borden en de bijgeplaatste elektronische borden die de bereikbaarheid aangeven, blijven van kracht.
(Editie Pajot : Felix Merckx)

Terug

Contact

www.lvb-pepingen.be
Ninoofsesteenweg 37
Pepingen
1670

 

© 2006-2018 Alle rechten voorbehouden.

Lijst van de Burger Pepingen