Gemeenteraad 26 / 04 /2016

29-05-2016 10:19

 

 

1.       De intenties van de nieuwe meerderheid laten zich duidelijk merken.  Op de gemeenteraad werden op vraag van Cd&V en Peter Lacres bijna alle vertegenwoordigers van de LVB-NvA die in de algemene vergadering van een intercommunale zetelen,  afgevoerd  en vervangen door kandidaten van de CD&V.  Zelfs Peter Lacres, die eerder al uitriep dat het niet om de postjes gaat, kende zichzelf een nieuwe postje toe.  Kwestie van zichzelf te geloven en geloofwaardig over te komen.

 

2.       Bij de vraag tot vervanging van de wagens van de technische dienst door wagens op aardgas  via groepsaankoop met Infrax, stemde Cd&V en Peter Lacres opnieuw tegen.

Cd&V en Schepen Lacres hebben dit punt niet willen goedkeuren.

Dit is nu net een thema dat over de partijgrenzen heen zou moeten kunnen goedgekeurd worden.

Tijdens de gemeenteraad van mei 2014 werd het burgemeestersconvenant door alle gemeenteraadsleden goedgekeurd. Daarmee werd het engagement aangegaan om tegen 2020 de CO²-uitstoot met 20% te verlagen en daar de nodige financiële middelen aan te verbinden.

Tijdens de gemeenteraad van juni 2015 vroeg Cd&V nog hoe ver het klimaatactieplan stond.

Er is dus duidelijk een gezamenlijke bezorgdheid voor milieu.

Nu doet zich een opportuniteit voor om een belangrijke stap voorwaarts te zetten in de vermindering van de CO²-uitstoot en willen Cd&V en Schepen Lacres niet meestappen in het verhaal.

Zij kunnen blijkbaar wel de grote principes verkondigen maar zijn niet bereid om ‘boter bij de vis te doen’, en dat allemaal omdat men een onbestuurbaarheid wil creëren en zo de machtsposities te bekomen.

Nochtans zijn de kredieten hiervoor reeds voorzien in het budget 2015.

Het is dus mogelijk om vrij snel een administratief dossier rond te hebben.

De Pepingenaar wordt hier niet beter van, maar dat is blijkbaar geen bezorgdheid van Cd&V en Dhr. Lacres.

 

4.       Minister Homans heeft de beslissing van de gemeenteraad van januari 2016 waarmee Cd&V en Peter Lacres het College van Burgemeester en Schepenen wilden binnenbreken, nietig verklaard.

LVB-NVA had nochtans gewaarschuwd dat dit geen bevoegdheid van de gemeenteraad is en ook de Gouverneur beaamde dit. De nieuwe gemeenteraad weigerde de beslissing echter in te trekken met een vernietiging  door de minister tot gevolg.

 

Het oorspronkelijke voorstel van LVB en NVA om via het Plattelandsfonds de wegen  te herstellen die zwaar te lijden hadden onder de omleiding , zijn door Cd&V en Peter Lacres volledig uit het project gehaald.

Hoe de toekomst van onze wegen er zal uitzien is onduidelijk! 

 

Terug

Contact

www.lvb-pepingen.be
Ninoofsesteenweg 37
Pepingen
1670

 

© 2006-2018 Alle rechten voorbehouden.

Lijst van de Burger Pepingen