De Grote PEPINGSE enquête is terug Enquete

04-10-2017 19:22

Foto Felix Merckx
 

 LVB – Lijst van de Burger lanceert opnieuw De Grote Pepingse Enquête, een uitgebreide bevraging van de Pepingse bevolking over de gemeente, het beleid en de toekomst. LVB wil hiermee polsen wat er leeft bij de bevolking en een luisterend oor bieden. De vragenlijst kan tussen 12 en 30 september op papier of online ingevuld worden. Alle inzendingen blijven anoniem.

Voorzitter René De Vos: “Wie anders dan haar eigen inwoners, weet wat er goed is en wat er beter kan in een gemeente. Deze Grote Pepingse Enquête is een positieve actie die we voor het eerst in 2012 lanceerden en op veel bijval kon rekenen. De vragenlijst werd nu gevoelig uitgebreid en kan ook voor het eerst online ingevuld worden. We nodigen iedereen uit om vrij zijn of haar mening neer te pennen: jong en oud, nieuwkomers en jarenlange inwoners, verenigingsmensen of niet. Zo willen we met alle inwoners samen nadenken over de toekomst van de gemeente. De suggesties nemen we mee in onze plannen voor 2018 en voor het toekomstige beleid in de gemeente.”

Deze enquête is een eerste deel in het plan van LVB-Lijst van de Burger om burgerparticipatie en democratische inspraak terug naar Pepingen te brengen.

Burgercafés in oktober
Voor LVB stopt de dialoog met de Pepingenaren niet bij de enquête. De Vos: "In oktober organiseren we drie Burgercafés, telkens in een andere Pepingse buurt.

Wie " zijn pracht van een gedacht " liever rechtstreeks bespreekt met andere inwoners, kan daar dus terecht voor een gezellige babbel met elkaar en met de raadsleden. Ze bieden een hapje en een drankje aan.

De Burgercafés zullen doorgaan in de loop van de maand oktober, waarvan de eerst op dinsdag 3 oktober 2017 in't Schoolhuys Bogaarde omstreeks 19 uur , de andere zullen later meegedeeldworden. Geen inschrijvingen vooraf, kom gerust langs!

De enquête valt vandaag 12 september in iedere Pepingse bus. Wie toch geen exemplaar heeft ontvangen, kan een seintje geven via Greta Cochez ( 0498 73 41 45 – greta.cochez@telenet.be ) of René De Vos (devos.rene2@skynet.  De enquête kan ook online ingevuld worden: neem een kijkje op www.lvb-pepingen.be of op https://nl.surveymonkey.com/r/DeGrotePepingseEnquete.

Verslag van Editie Pajot

Terug

Contact

www.lvb-pepingen.be
Ninoofsesteenweg 37
Pepingen
1670

 

© 2006-2018 Alle rechten voorbehouden.

Lijst van de Burger Pepingen