Cd&V en Peter Lacres vragen voor de tweede maal de structurele onbestuurbaarheid van Pepingen.

28-09-2016 22:08

 

LVB en NV.A blijven bij hun standpunt dat deze beslissing onwettig is.

De Raad van State heeft amper een maand geleden vastgesteld dat de vragers van deze beslissing de wetgeving misbruiken om de schepen- en burgemeestersjerp te bemachtigen zonder enige inhoudelijke argumentering. Dit is vandaag niet anders.

De Raad van State heeft toen ook vastgesteld dat LVB en NV.A een budget naar de gemeenteraad hebben gebracht waarin de wensen van Cd&V en Peter Lacres zijn opgenomen.

Niets belet hen dus om het budget goed te keuren!

De wetgeving op de structurele onbestuurbaarheid is geen motie van wantrouwen! Het enkele feit dat men niet akkoord is met de beleidsploeg is dus op zich geen reden om van een structurele onbestuurbaarheid te kunnen spreken.

Cd&V en Peter Lacres hebben echter lak aan deze gerechtelijke uitspraak en blijven uit hetzelfde vaatje tappen.

LVB en NV.A hebben eind juni opnieuw opgeroepen tot een gesprek tussen alle partijen. Een paar dagen later hebben Cd&V en Peter Lacres de gemeenteraad samengeroepen om de structurele onbestuurbaarheid in te roepen en alles stil te leggen. Dit is duidelijk niet de houding van een partij die vooruit wil in het belang van de Pepingenaar! Pinokkio stond dus wel op zijn plaats.

Terug

Contact

www.lvb-pepingen.be
Ninoofsesteenweg 37
Pepingen
1670

 

© 2006-2018 Alle rechten voorbehouden.

Lijst van de Burger Pepingen